Посета управи за ветерину инспектора агенције за инспекцију хране Kанаде

У периоду од 18. до 20. фебруара 2020. године инспектори Канадске Агенције за инспекцију хране службено су посетили Управу за ветерину.

Управа за ветерину је попуњен Упитник са свим прилозима, који су захтевани од стране надлежног органа у Канади, са циљем да се упознају са структуром и делокругом рада Управе за ветерину и ветеринарских организација, доставила канадској страни пре доласка у инспекцијску контролу.

Први састанак одржан је 18. фебруара 2020. године и том приликом аудитори су упознати са структуром и организацијом рада Управе за ветерину као и радом ветеринарских организација.

Дана 19. 02. 2020. године извршена је инспекцијска контрола објекта за производњу хране за кућне љубимце Фармина Пет Фоодс, Инђија.

Дана 20. 02. 2020. године извршена је инспекцијска контрола једног од добављача сировина, Перутнина Птуј Топико и одржан је завршни састанак у Управи за ветерину.

Инспектори из Канаде су изразили захвалност стручном тиму Управе за ветерину за пружене информације током посете, с освртом на, пре времена достављен одговор на Упитник.

Управа за ветерину ће извештај и закључке о извршеној инспекцијског контроли добити у наредних шездесет дана.