Састанак в.д. директора Управе за ветерину и Аташеа у амбасади Аустрије у Београду

Дана 4. фебруара 2020. године в.д. директора Управе за ветерину др Емина Милакара састала се са Аташеом Савезног Министарства одрживости и туризма при Аустријској Амбасади у Београду др Кристијаном Бравенцом.

Састанку су присуствовали и Саша Остојић, руковдилац Центра за кризно планирање и управљање наричито опасним заразним болестима у Управи за ветерину и Светлана Бејатовић-Касагић, сарадница Аташеа.

Теме састанка биле су тренутна ситуација у вези Афричке куге свиња и Твининг пројекат за Афричку кугу свиња.

Представници Управе за ветерину упознали су представнике Амбасаде са тренутном епизоотиолошком ситуацијом у Републици Србији и мерама које се спроводе.

Због глобалног ширења Афричке куге свиња Аташе је изразио забринутост за цео регион и похвалио мере које је Република Србија предузела, како у августу када је у Републици Србији болест била присутна код популације домаћих свиња тако и мере које се спроводе када је болест присутна у популацији дивљих свиња.

Др Бравенц је др Милакари пренео је поздраве др Улриха Херцога, Шефа ветеринарске службе Аустрије као и жеље за наставак успешне сарадње као и подршку у наставку спровођења мера када је у питању Афричка куга свиња.